Plăcinte de cartofi cu praz

Plăcinte de cartofi cu praz


Ingrediente:

1 cană ceapă tocată
un vârf de cuţit piper
un vârf de cuţit sare
ulei
3 linguriţe lapte de soia
1 ceaşcă praz tocat
1 ceaşcă morcov ras
un vârf de cuţit praf de copt
1 ceaşcă făină
700 g cartofi

Preparare:

Se curăţă cartofii. Jumătate din ei se rad, se blendează până se obţine o pastă fină. Cealaltă jumătate se dă prin răzătoarea mare, apoi se amestecă şi se lasă să se scurgă câteva minute. Se storc, iar lichidul rămas se lasă la decantat. Amidonul obţinut se amestecă cu cartofii, făina, praful de copt, sarea, piperul, ceapa, morcovii, prazul şi laptele de soia.
Se modelează chiftele plate. Se încinge o ceaşcă de ulei într-o cratiţă şi se pun câte 5 chiftele la prăjit. Se prăjesc 3 minute pe fiecare parte până se rumenesc, apoi se scurg pe şerveţele de hârtie. Se servesc fierbinţi cu sos de fructe.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Clătite / Plăcinte, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*