Plăcinte din carne de vită

Plăcinte din carne de vită


În 8 decembrie – Pentru România, astăzi este Ziua Constituţiei: în 8 decembrie 1991, a fost aprobată de către Adunarea Constituantă, prin referendum naţional, noua Constituţie a României.
Zi importantă şi pentru Uniunea Europeană: în 8 decembrie 1955 a fost creat drapelul popoarelor Europei: cercul format din 12 stele de aur pe un fond albastru. Din mai 1986, acesta este simbolul Uniunii Europene. În 1968, în SUA a avut loc prima demonstraţie a utilizării mouse-ului.

Ingrediente:

700 g carne de vită, tocată
2 felii pâine fără coajă
½ ceaşcă lapte
1 ceapă albă
½ smântână
1 ou
1 cană pesmet
1 cană unt
sare, piper, după gust

Preparare:

Pâinea se înmoaie 30 de minute în lapte, apoi se scurge şi se amestecă cu carnea şi ceapa tocată. Se adaugă oul şi se condimentează amestecul cu sare şi piper. Din aluatul obţinut se modelează bile mici.
În interiorul fiecăreia se înfige câte o bucăţică de unt, apoi bilele se turtesc şi se dau prin pesmet. Se prăjesc în unt, cu capac, la foc mic. Se lasă 5 minute pe fiecare parte, apoi se scot şi se scurg. Se aşază pe platou decorat cu frunze de salată verde. Deasupra se toarnă smântână. Se servesc imediat.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*