Reţetă arabă cu peşte şi pastă de susan

Reţetă arabă cu peşte şi pastă de susan


2 decembrie – 1492 este data descoperirii Insulelor Haiti de către Cristofor Columb; 2 decembrie 1804 este ziua încoronării lui Napoleon Bonaparte ca Împarat al Franţei de către Papa Pius al VII-lea, la Catedrala Notre Dame din Paris. Un an mai târziu acesta împreună cu armata sa zdrobeau oastea ruso-austriacă, mai numeroasă, la Bătălia de la Austerlitz.
Dintre evenimentele mai recente, nu putem să nu amintim că în 2 decembrie 1915 faimosul Albert Einstein publica teoria relativităţii generalizată.
Astăzi este ziua naţională a statului Laos, precum şi a Emiratelor Unite Arabe, care în 1971 şi-au câştigat independenţa faţă de Marea Britanie.

Ingrediente:

1,5 kg peşte
3 ceşti tahini – pasta de susan
5 cepe tocate
1 ceaşcă ulei
1 linguriţă seminţe de pin
1 ceaşcă suc de lămâie
3 linguriţe usturoi zdrobit
sare

Preparare:

Se curăţă şi se spală peştele după care se unge cu ulei şi se condimentează. Se aşază pe o tavă şi se coace în cuptorul încins o jumătate de oră la foc mediu, primele 15 minute cu folie deasupra.
Ceapa se toacă şi se rumeneste impreuna cu usturoiul. Când se înmoaie se adaugă peste peşte.
Tahini se amestecă cu puţină apă, suc de lămâie, sare, piper. Se amestecă bine şi se pune peste peşte, după aceea se dă totul încă 7 minute la cuptor. Când este gata, peştele se aşază pe un platou cu tot cu garnitură şi se decorează cu seminţe de pin prăjite. Se serveşte imediat cu salată.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*