Salată nigeriană

Salată nigeriană


18 decembrie 1865 este ziua în care, prin cel de-al 13-lea amendament din Constituţia SUA a fost abolită sclavia. Astăzi calendarul creştin-ortodox îi celebrează pe Cuv. Daniil Sihastrul şi pe Sf. Mc. Sebastian. Calendarul romano-catolic îl prăznuieşte pe Sf. Zosim. La români 18 decembrie este Ziua Minorităţilor Naţionale, iar în Niger: Ziua Naţională.

Ingrediente:

3 banane
1 ardei iute
1 căţel de usturoi
1 castravete crud
½ ceaşcă ulei
sare, piper

Preparare:

Se zdrobeşte usturoiul, după care se curăţă bananele şi se pun în oală. Se acoperă cu apă, se dau în clocot apoi se fierb 10 minute. Când sunt gata, se scurg şi se lasă să se răcească. Între timp se curăţă ardeiul, i se scot sâmburii şi se toacă. Castravetele se decojeşte şi se taie felii apoi se amestecă cu ardeiul.
Se face un sos din ulei, suc de lămâie, usturoi zdrobit, sare şi piper. Se amestecă în robotul de bucătărie până se obţine o pastă consistentă.
Bananele se înjumătăţesc şi se taie felii pe diagonală, apoi se amestecă cu restul ingredientelor.
Deasupra se toarnă sosul cu usturoi. Salata se lasă 1 oră, la temperatura camerei, să se amestece aromele.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Bucătăria nigeriană, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*