Şerbet servit în coajă de portocală

Şerbet servit în coajă de portocală


în 4 decembrie 1864 domnitorul Alexandru Ioan Cuza promulga Codul Penal, alcătuit după modelul Codului Penal francez şi al Codului Penal prusac. In 1888, la Bucureşti, apărea Fântâna Blanduziei, foaie literară, politică şi săptămânală sub conducerea lui Mihai Eminescu. Pe 4 decembrie 1987 a murit regretatul filosof roman Constantin Noica.

La sfârşit, musafirii nici nu vor ştii dacă îi serviţi cu fructe sau cu desert. O reţetă simplă, de post, la fel de rece ca vremea de afară…

3 portocale
3 lămâi
500 ml apă minerală
100 g zahăr
scorţişoară

Preparare:

Se taie “capac” la fiecare fruct, apoi cu ajutorul unei linguri sau al unui cuţit special, portocalele şi lămâile se golesc de conţinut, lăsând coaja intactă. Puteţi să vă ajutaţi şi de mâini.
Cojile întregi se păstrează la frigider ca să se întărească până ce şerbetul este gata.
Se dă apa în clocot. Se adaugă zahărul şi se amestecă bine până ce acesta se dizolvă complet. Pulpa extrasă se scurge bine, se stoarce, iar sucul obţinut se strecoară şi se toarnă peste zahărul cu apă, puteţi adăuga un strop de scorţişoară.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se dă la rece. Când aproape îngheaţă, amestecul se bate cu mixerul. Procedeul se repetă de câteva ori până ce se obţine o consistenţă potrivită, fără cristale de gheaţă.
Se scot cojile de portocale din frigider şi se umplu cu această îngheţată. Se pun “capacele” şi se lasă în frigider puţin. Cantităţile şi chiar fructele pot diferi.

Taguri: , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*