Supă-cremă de dovlecel à la française

Supă-cremă de dovlecel à la française


19 decembrie 1872 este o zi deosebit de importantă pentru Biserica Ortodoxă Română. În această zi, prin Legea pentru alegerea mitropoliţilor şi episcopilor eparhioţi şi constituirea Sfântului Sinod, aceasta şi-a declarat autocefalia.
Francofilii ar trebui să ştie că astăzi, dacă ar mai fi fost printre noi, Edith Piaf ar fi împlinit 93 de ani. Édith Gassion căci sub acest nume s-a născut cântăreaţa franceză, şi-a luat pseudonimul “Piaf” din argoul parizian („vrabie”). Edith Piaf s-a lansat în anul 1935, iar printre piesele sale cele mai cunoscute se numără titluri precum „Milord”, “Hymne à l’amour”, “La vie en rose” şi nu în ultimul rând “Non, je ne regrette rien”. Acesta din urmă este dedicat amintirii boxerului Marcel Cerdan, cel de al treilea soţ al cântăreţei. “Non, je ne regrette rien” a adus celebritatea internaţională lui Piaf.

Ingrediente:

1 ceapă albă, tocată
½ ceaşcă ţelină tocată
1 linguriţă cimbru verde tocat
un vârf de cuţit rozmarin verde, tocat
un vârf de cuţit salvie verde, tocată
3 linguriţe ulei
1 dovlecel
3 ceşti supă de pui
1 ceaşcă smântână
3 ceşti crutoane prăjite cu usturoi
sare, piper

Preparare:

Se curăţă dovlecelul şi se taie cuburi. Se încinge ulei în tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte împreună cu ţelina, cimbrul, rozmarinul şi salvia. După 5 minute, ingredientele se înmoaie şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se mai lasă 5 minute la foc mic, apoi se adaugă dovlecelul şi supa de pui.
Compoziţia rezultată se dă în clocot şi se fierbe la foc mic cu capac, 30 de minute. Când se înmoaie dovelecelul, supa se macină în robot de bucătărie până se obţine o pastă densă. La sfârşit se adaugă smântâna şi se condimentează după gust dacă mai este nevoie.
Supa se serveşte fierbinte cu crutoane crocante cu usturoi.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*