Tocăniţă de ciuperci cu garnitură de orez

Tocăniţă de ciuperci cu garnitură de orez


Ingrediente:

1 kg ciuperci
4 cepe albe
1 morcov
2 ardei capia
250 g orez
6 linguri pastă de roşii
sare, piper, după gust

Preparare:

Se curăţă ciupercile şi se taie în două, dacă sunt prea mari atunci se taie rondele. Ceapa se taie julien, iar ardeiul capia – cubuleţe, morcovul se dă pe răzătoarea mică. Orezul se clăteşte în 2-3 ape.

Pentru orez: se încinge uleiul şi se căleşte jumătate cantitate de ceapă până ce aceasta se rumeneşte, după care se adaugă ardeiul tăiat mărunt, se amestecă la foc mic încă 5 minute, până se înmoaie ardeiul. În acest moment se incorporează orezul spălat şi scurs, se căleşte împreună cu ardeiul şi ceapa, amestecând constant, să nu se prindă de fundul vasului, după 7-8 minute se toarnă apă cât să acopere orezul. Se asezonează după gust, cu sare şi piper. Orezul va începe să se umfle, se mai completează cu apă, apoi se introduce la cuptor, fără capac, 15-20 de minute. Ocazional se verifică, se mai amestecă de 2-3 ori.

Pentru ciuperci: Ceapa rămasă se rumeneşte în ulei înfierbântat împreună cu morcovul ras, după ce s-au călit se adaugă ciupercile şi 3-4 linguri de apă, se pune capac la oală şi se lasă 30 de minute, la foc potrivit, să se înăbuşe ciupercile, în suc propriu. Se potrivesc la gust de sare, piper, se pune şi pasta de roşii, se omogenizează cu ciupercile, după încă 5-6 minute se poate lua vasul de pe foc. Pe farfurii se aranjează garnitura de orez, iar lângă ciupercile cu puţin din sosul obţinut.

Tocanita de ciuperci cu garnitura de orez (16 fotografii)
21 Decembrie 2008
Reteta zilei

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*