Tzatziki şi Ayran

Tzatziki şi Ayran


După bucatele bogate în grăsimi, de la masa de Crăciun, vă propunem două preparate sănătoase şi uşoare, un sos şi o băutură răcoritoare, specifice Greciei şi Turciei, ele făcând parte din mâncărurile tradiţionale ale acestor popoare.

Tzatziki

Ingrediente:

300 g iaurt gras, cu 7% grăsime
3-4 castraveţi muraţi
4 căţei de usturoi
sare, piper

Preparare:

Castraveţii se dau prin răzătoarea mare, apoi se scurg în pumni de apă. Se curăţă usturoiul şi se pisează. Iaurtul gras se omogenizează cu usturoiul şi castraveţii, se asezonează după gust cu sare şi piper. Se serveşte ca atare, cu pâine prăjită, sau ca sos degresant pentru preparatele din carne sau legume la cuptor.

Tzatziki (5 fotografii)
28 Decembrie 2008

Ayran

Ingrediente:

500 g iaurt slab
350 ml apă
½ lămâie
frunze de mentă proaspătă
sare

Preparare:

Iaurtul se omogenizează cu apă rece până se subţiază, se incorporează sucul de la o jumătate de lămâie, apoi se potriveşte la gust cu sare. Se toacă menta şi se adaugă peste preparat, la servire.

Ayran (3 fotografii)
28 Decembrie 2008

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria greacă, Bucătăria turcă, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Sosuri.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*