Abgousht

Abgousht


31 ianuarie. Între McDonalds şi Rusia pare cale lungă, dar astăzi se împlinesc 19 ani de când în patria ţarilor s-a deschis, la Moscova, prima franciză a celebrului restaurant. McDonalds este creaţia fraţilor Dick şi Mac McDonalds, care, în 1940 au pus pe roate primul „fast food”, în San Bernardino, California. Astăzi McDonald’s se laudă zilnic(!), cu peste 46 de milioane de clienţi din întreaga lume. Dar să revenim pe plaiuri mioritice: 31 ianuarie 1418 este ziua lui Mircea cel Bătrân, domn al Ţării Româneşti şi… Ziua Naţională a Republicii Nauru, cel mai mic stat insular din lume, situat în Pacificul de Sud Micronezian, cu doar 21 km², singura ţară de pe mapamond fără o capitală oficială şi… paradis fiscal pentru spălarea banilor. De aici vine şi reţeta noastră de azi.

Ingrediente:

250 g linte
250 g fasole albă înmuiată 3 ore în apă cu sare
250 g carne cu oase
1 ceapă decojită
1 cartof decojit
125 g orez cu bob lung înmuiat 3 ore în apă cu sare
1 lingură turmeric
4 linguri suc de lămâie
sare, piper

Preparare:

Carnea se spală, se taie şi se pune într-o oală cu apă, alături de linte, fasole şi ceapă. Compoziţia se dă în clocot, se condimentează cu turmeric, sare şi piper, după gust, apoi se fierbe la foc mediu. După 1-2 ore, se adaugă cartoful, orezul şi roşia.
Când toate ingredientele se înmoaie, se strecoară şi se zdrobesc cu pasatorul, iar carnea se separă de os. Amestecul se condimentează dacă mai este nevoie şi se serveşte imediat, cu sucul rămas, (în care au fiert legumele), verdeaţă (pătrunjel, busuioc, mentă, ceapă verde) şi lipii.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu legume, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*