Choux a la creme

Choux a la creme


trimisă de Ioana


250 ml apă
125 ml ulei
125 g făină
3 ouă (gălbenuș+albuș)
1 praf mic de sare
Crema de vanilie

Aluatul se face extrem de simplu: 250 ml apă rece + 125 ml ulei se pun la fiert cu un praf mic de sare. Când ele clocotesc, se iau de pe foc și imediat se trântesc peste lichid 125 gr faină, deodată. Se amestecă puțin cu lingura până se omogenizează și se lasă la răcit. Când compoziția asta este caldă, se incorporează în ea 3 ouă, pe rând. Din aluatul rezultat se pun în tavă gogoșele cu lingurița.
Se lasă să se coacă în cuptorul încins în prealabil (eu îl pun la 220 grade), vreo 30-40 minute, ies niște gogoșele goale pe dinăuntru, care se crapă într-o parte și care se umplu cu ceva cremă/frișcă…eu aici am pus Creme Ole de vanilie, în final se stropesc cu glazură de ciocolata (de la plic sau preparată).

Choux a la creme (6 fotografii)
1 Decembrie 2008

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Deserturi, Prăjituri, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*