Clătite cu somon

Clătite cu somon


În 3 ianuarie 1496, Leonardo da Vinci testează fără succes prima maşină de zburat. În 1521, Papa Leo X îl excomunică pe Martin Luther, iar în 1749, la Copenhaga, apare cel mai vechi ziar din lume, „Berlingska Tidende”. Aceeaşi zi, are semnificaţie şi în presa română, pentru că, în 3 ianuarie 1853 apare la Sibiu „Telegraful român” al Mitropoliei Ortodoxe de aici. Tot în legătură cu presa: cuvântul “automobil” a fost folosit prima oară în 1899, într-un editorial din „NewYork Times”. 60 de ani mai târziu Alaska devine al XLIX-lea stat american.

Ingrediente:

1 ceaşcă lapte slab
1-2 ceşti făină
1 ou
½ ceaşcă spanac tocat, fiert
½ ceaşcă somon prăjit, curăţat de oase
½ ceaşcă brânză ricotta
1 linguriţă boia
1 linguriţă busuioc
5 linguriţe alune tocate
½ ceaşcă supă cremă de ciuperci
½ ceaşcă lapte
100 g anghinare marinata
sare, piper

Preparare:

Spanacul se fierbe, se toacă, se scurge, apoi se amestecă cu somon, alune tocate şi brânză. Compoziţia se condimentează cu boia, busuioc, sare şi piper.
Din laptele slab, ou şi făină se face un aluat subţire din care apoi se prepară clătitele. Acestea se prăjesc pe ambele părţi, se umplu cu amestecul de peşte şi spanac, se aşază pe o tavă unsă şi se coc 20 de minute în cuptorul încins.
Din anghinare, lapte şi supă de ciuperci se face un sos care se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă. Se asezonează după gust şi se serveşte cu clătitele calde.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu carne, Aperitive cu ciuperci, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Aperitive cu peşte, Clătite / Plăcinte, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*