Clatite “tropicale”

Clatite “tropicale”


trimisă de Laura

Ingrediente:

Aluat:
2 oua
125 gr faina
200 ml lapte
100 ml apa minerala
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita zahar pudra
1 praf sare
esenta rom
unt pentru coacere

Umplutura:
100 gr ciocolata amaruie
150 ml smantana
frisca (optional)
4 kiwi, 2 banane
50 gr alune padure

Sarim vioi din hamac, inhatam mixerul si amestecam ingredientele: cele doua oua cu faina, praful de sare, laptele si apa, sa nu faca cocoloase.
Punem zaharul, doi stropi de rom si lasam aluatul sa se odihneasca, cat zdrobim alunele cu sticla (cu care mai devreme am dat gata un cocktail).
Incingem tigaia unsa cu unt si purcedem la coacerea clatitelor.
Dupa ce am reusit sa desprindem si ultima clatita de pe tavan, trecem la baie, adica la bain-marie :)
Bucatile de ciocolata sunt nerabdatoare sa dea mana cu smantana in piscina fierbinte.
Dupa fluidizarea celor de mai sus, batem frisca separat, taiem felii bananele si fructele de kiwi si trecem la umplut clatitele.
Asezam feliile pe-o jumatate de clatita, rasfatam cu frisca, alune si ciocolata.
Pliem cate doua clatite (pentru pofticiosi), ornam iarasi cu frisca, plus “cireasa” – feliuta de kiwi si banana cubulet.
Sunt delicioase si usoare, chiar si pentru cele cu ochii pe cantar.
Pofta buna! Ne vedem pe plaja!
Aloha!

Clatite tropicale (7 fotografii)
13 Ianuarie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*