Costiţă de miel cu bere

Costiţă de miel cu bere


16 ianuarie 1920 ar trebui să amintească petrecăreţilor de o zi tristă: interzicerea fabricării şi a consumului de băuturi alcoolice. Dar “Legea prohibiţiei” n-a afectat decât SUA şi n-a fost în vigoare “decât” până în 5 decembrie 1933. De atunci, s-a putut bea iarăşi vodcă. Pardon, vodca era în Rusia, unde astăzi începe “Festivalul Iernii”. Cu alcool va fi şi reţeta de azi.

Ingrediente:

4 costiţe de miel
60 ml ulei de măsline
12 cepe perlate
2 morcovi feliaţi
1 ceapă tocată
3 căţei de usturoi zdrobit
250 g stafide
1 l bere
125 g salvie
sare, piper

Preparare:

Se sărează carnea şi se piperează, apoi se căleşte în ulei încins, 5 minute pe fiecare parte. Când se rumeneşte, se scote pe şerveţele de hârtie, la scurs.
Într-o parte din uleiul rămas se călesc morcovii şi ceapa, amestecând mereu. După 7 minute se incorporează roşiile, usturoiul şi stafidele, apoi berea. Compoziţia se dă în clocot şi se fierbe 15 minute la foc mic, după care se incorporează supa şi se bucăţile de carne prăjită.
Vasul se acoperă şi se continuă fierberea 1 oră şi 30 de minute. Când se înmoaie, costiţele se scot, iar sosul lasă la foc mic, până se îngroaşă. În final, se adaugă salvia, sare şi piper după gust.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu alcool, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*