Îngheţată prăjită

Îngheţată prăjită


23 ianuarie a însemnat, în 1556, una dintre cele mai triste zile din istoria omenirii: cel mai dezastruos cutremur cu 830.000 de morţi, în provincia chineză Shansi. Salvador Dali a închis ochii în această zi, în anul 1989, lăsând în urmă excentrica sa operă sa „suprarealistă”. Dali a fost o vedetă încă din timpul vieţii sale. El spunea că „dacă vei juca rolul unui geniu, vei deveni unul”. Au mai fost şi alte genii, mai mari sau mai mici, cu care s-a îmbogăţit pământul în 23 ianuarie. Printre aceştia, haideţi să îi amintim pe Stendhal, creatorul lui Julien Sorel din „Roşu şi Negru” (1783), pe pictorul francez impresionist Édouard Manet, (1832), pe Serghei Eisenstein, regizor, scenarist, scenograf, teoretician rus (1898) şi pe al nostru Mircea Horia Simionescu.
Să trecem la bucătărie, unde nu trebuie să fii geniu, dar de puţină îndemânare şi talent ai nevoie, ca să… prăjeşti îngheţata!

750 g îngheţată de vanilie (de ciocolată sau altă aromă)
2 ouă
1 linguriţă vanilie
500 g fulgi de porumb (sau alte cereale, dulci)
1 linguriţă scorţişoară
250 ml ulei
150 ml sirop sau topping pentru îngheţată

Preparare:

Din îngheţată, cu ajutorul palmelor unse, se modelează bile mari care se pun apoi în congelator, ca să se întărească. Se face un amestec din ouă şi vanilie, iar separat, pe o tavă, se combină fulgii cu scorţişoara.
După 1 oră de congelare, bilele de îngheţată se dau prin compoziţia se ou şi vanilie, apoi se trec prin fulgii aromaţi. Se dau iar 1 oră la rece, după care se repetă paşii: scufundarea prin ou şi cereale. Astfel, căptuşite, bilele de îngheţate se pun în vas acoperit, se congelează din nou şi se prăjesc!
Uleiul trebuie să fie foarte fierbinte, bilele se prăjesc una câte una, iar timpul de prăjire nu trebuie să depăşească 15 secunde! Când sunt gata, bilele se scurg 5 secunde, se aşază pe platou, se decorează cu sirop sau topping şi se servesc imediat.
Este şi aceasta o provocare!

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei, Îngheţate.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*