Mâncare de ceapă din Palau

Mâncare de ceapă din Palau


29 ianuarie. „Nevermore!” în 1845, Edgar Allan Poe publica pentru prima oară cunoscuta operă „Corbul” în “New York Evening Mirror”. Ziua are semnificaţie şi pentru lumea industriei: în 1886, germanul Karl Friederich Benz a fost brevetat pentru fabricarea primului automobil alimentat cu benzină. Dacă vă place „Livada de vişini”, „Pescăruşul”, „Trei surori” sau „Unchiul Vanya”, ar trebui să ştiţi că astăzi se împlinesc 149 de ani de la naşterea lui Anton Cehov, iar dacă aţi văzut sau citit „Caii la fereastră”, „Angajare de clovn”, „Ultimul Godot” sau „Mansardă la Paris cu vedere spre moarte”, ar fi cazul să îi spuneţi „La mulţi ani!” lui Matei Vişniec. Şi acum, puţină geografie: Palau. Astăzi această tânără republică îşi sărbătoreşte Ziua Naţională. Situat la est de Filipine, micul stat există abia din 1994, este format din 16 state şi reprezintă una dintre cele mai căutate destinaţii pentru scufundătorii de pretutindeni. Special pentru dumneavoastră, pentru astăzi am căutat şi găsit o reţetă din această ţară îndepărtată.

Ingrediente:

250 g orez
1-2 cepe tocate
1 roşie tocată
2-3 ardei iuţi
1 lingură ulei
1 lingură channa dal (dar cum probabil vă va fi greu să găsiţi în comerţ, puteţi folosi linte măcinată)
1 lingură urad dal (sau fulgi de fasole)
½ linguriţă seminţe de muştar
5 frunze de curry
5 frunze de coriandru
un vârf de cuţit turmeric
sare, piper

Preparare:

Se pune ulei în tigaie, la foc mic. Când se încinge se adaugă seminţele de muştar; îndată ce acestea se călesc şi încep să sară, se adaugă channa dal, urad dal, iar când compoziţia se rumeneşte, se incorporează ardeii, frunzele de curry şi ceapa.
Se lasă totul 5 minute la foc mic, amestecând mereu, după care se combină cu roşiile şi se asezonează cu sare şi piper, după gust. În final, la foc mic, se incorporează orezul fiert. Preparatul se garniseşte cu frunze de coriandru şi se serveşte imediat cu iaurt şi „boondi”, un fel de mini-gogoaşe condimentate, specifice.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*