Marshmallow

Marshmallow


20 ianuarie este ziua când SUA şi-a numit unii dintre cei mai cunoscuţi preşedinţi: în 1961: cel de-al 35-lea preşedinte, democratul John F. Kennedy, în 1965: democratul Lyndon B. Johnson, în 1969: republicanul Richard Nixon, iar în 1993: al 42-lea preşedinte, democratul Bill Clinton.
La puţin timp după asasinarea lui Kennedy, pe acelaşi continent, în 1964, The Beatles (britanicii John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr) lansau primul lor album din SUA, „Meet the Beatles”. Ştiaţi că s-au vândut peste 1,1 miliarde de discuri cu The Beatles în întreaga lume?
Şi dacă tot am fost prin istoria recentă a Americii, haideţi să aducem de acolo unul dintre cele mai populare preparate: „Marshmallow”!

Ingrediente:

3 linguri gelatină
125 ml apă
500 g zahăr
125 ml sirop de porumb
125 ml apă fierbinte
3 albuşuri
2 linguriţă esenţă de vanilie
un vârf de cuţit sare

Preparare:

Se aşază folie de plastic pe o tavă, se unge cu ulei şi se pudrează cu zahăr praf. Gelatina se dizolvă în apa rece folosind mixerul, apoi se lasă deoparte.
Separat, se fierbe zahărul cu sirop de porumb, apă fierbinte şi sare. Se lasă compoziţia la foc mic, amestecând până zahărul se topeşte, apoi se dă în clocot 5 minute, fără a amesteca. Veţi şti când să luaţi oala de pe foc, dacă o picătură din siropul rezultat, aruncată în apă rece, se întăreşte şi ia forma unei bile.
Următorul pas este amestecarea siropului de gelatină cu siropul de zahăr. Preparatul se bate 5 minute cu mixerul, până se înălbeşte, devine alb şi îşi triplează volumul.
În alt vas, se bat albuşurile cu esenţa de vanilie. Când se întăresc, se toarnă peste compoziţia descrisă mai sus, se incorporează şi se toarnă în tava pregătită la început. Deasupra se presară zahăr praf din abundenţă, iar în final, tava se dă la rece, fără capac, 3-5 ore.
Când se întăreşte, Marshmallow se desprinde cu cuţitul de pe tavă, se aşază pe un platou tapetat cu zahăr şi se taie cuburi cu latura de 1 inch (sau 2 ½ cm, dar aşa riscaţi să nu fiţi foarte riguroşi!). Dacă vi se lipeşte cuţitul, ungeţi-l cu ulei.

Taguri: , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*