Păducelul vindecă bolile de inimă

Păducelul vindecă bolile de inimă


Acest mic arbore rezistent, din familia Rozacee, este întâlnit la noi, în zonele de deal, până către munte, mai ales în zonele unde pământul conţine argilă.
Păducelul (Crataegus monogyna), datorită proprietăţilor sale terapeutice, mai este numit şi floarea inimii. Nici o altă plantă din lume nu ştie să vindece inima precum el.
Grecii obişnuiau să folosească planta drept ornament la nunţi, iar romanii le aşezau în leagănul sugarilor, având credinţa că astfel vor ţine la distanţă spiritele rele.
Una din cele mai importante informaţii din istorie este că, din ramurile păducelului a fost împletită cununa de spini care a însângerat fruntea lui Iisus Hristos.
Primii care l-au studiat şi l-au elogiat în tratatele lor au fost grecii. Francezii chiar şi azi numesc păducelul “laptele bătrânilor”, datorită efectelor sale asupra celor care au ajuns la vârsta a treia.
De la păducel se recoltează atât frunzele şi florile cât şi fructele. Florile se culeg în lunile aprilie – mai, fructele se pot recolta împreună cu florile sau separat până în luna iulie, iar fructele se culeg fără codiţă, după ce se coc, în lunile septembrie – octombrie.
Produsele acestei plante conţin: acid ursolic, acid crategic, flavonoizi, ulei volatil, vitamina C, pectină.
Studiul cercetătorilor americani, realizat pe o perioadă de doi ani, a analizat rezultatele tratamentului cu o substanţă placebo comparativ cu extractul de păducel. Deşi nu a înregistrat rezultate semnificative în ceea ce priveşte prelungirea vieţii, scopul principal urmărit de studiu, tratamentul cu păducel, s-a dovedit benefic în tratarea bolilor cronice de inimă.
Situaţiile în care se recomandă preparatele de păducel sunt, în primul rând, cele legate de problemele cardiace cu substrat nervos. Se elimină astfel dereglările cardiovasculare, se echilibrează tensiunea (la hipertensivi) şi aritmiile cardiace. Sistemul nervos se calmează (un efect excelent este dispariţia stărilor de irascibilitate la femei), dispar afecţiunile cardiace şi insomniile. Pe de altă parte, acelaşi preparat ajută la tratarea tulburărilor de menopauză şi anginei pectorale, având o influenţă pozitivă şi în astm.
Oricum, datorită efectelor sale multiple, nu este recomandabil să începeţi un tratament cu extract de păducel, decât după ce vă sfătuiţi cu medicul dumneavoastră, pentru că efectele s-ar putea dovedi contrare aşteptărilor, înrăutăţind chiar afecţiunea de care suferiţi.
Păducelul nu este recomandat gravidelor, efectele sale relaxând musculatura uterului.

A.E.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Diete/Sănătate.

1 raspuns la Fructul de aur – koum quat

  1. Paulina a spus:

    pfui, nu-i chiar asa. mai mor si oameni pcfeert sanatosi. marea problema cu gripa asta e ca nu prea se stie exact ce e cu ea si cum ataca. mor mai mult tinerii (de obicei de gripa mor batranii), la unii oameni se manifesta foarte lejer, la altii e extrem de agresiva etc. deci marea problema e ca nu prea se stiu multe. altfel, imi inchipui ca o fi mare tambalau la tv. dar nici chiar de ignorat nu-i. (eu invat treburile astea de la nemti, aici nu-i nici o isterie, dar oamenii sunt un pic ingrijorati. mai ales ca a murit si o femeie de 40 si ceva de ani care nu avea nici o alta boala )

Exprimați-vă opinia

*