Piept de pui în crustă aurie de cartofi

Piept de pui în crustă aurie de cartofi


Ingrediente:

2 piepturi de pui, dezosate
6 cartofi
3 ouă
cimbru verde
nucşoară
1 cană făină
sare, piper
ulei

Pentru garnitură:

1 conopidă
100 ml lapte
30 g unt
3 căţei de usturoi
sare, piper

Preparare:

Se spală carnea, se dezosează şi i se înlătură pielea, apoi se taie în lung fâşii de 2 cm grosime. 4 cartofi se fierb în apă cu sare, iar cei 2 cartofi rămaşi, dar nefierţi doar curăţaţi de coajă, se dau prin răzătoarea mare.
Cartofii fierţi se pisează ca pentru piure, dar fără lapte şi unt, se asezonează cu sare, piper şi se omogenizează cu cele 3 ouă şi cartofii raşi. În această compoziţie se incorporează cimbrul proaspăt, mărunţit, apoi se aşază amestecul într-o farfurie adâncă. Pe o altă farfurie se pune făină, amestecată cu nucşoară, sare şi piper, după gust.
Fâşiile de carne se dau prin făină, apoi se ung cu amestecul din cartofi şi ouă, presând cu degetele mixtura pe carne în mod uniform, după ce s-a făcut operaţiunea cu toate bucăţile de carne, acestea se pun pe un platou şi se dau la rece, la frigider, pentru 15 minute, să se întărească puţin compoziţia de cartofi.
Se încinge ulei de 3 degete în tigaie şi se prăjesc fâşiile de carne, 5-6 minute pe fiecare parte, până prind o crustă aurie, dar la foc mic, pentru a se face carnea în interior.

Separat, se prepară garnitura de conopidă: se rupe aceasta în bucheţele, se spală bine şi se fierbe în apă cu sare. Când este fiartă conopida se scurge şi se zdrobeşte cu robotul de bucătărie, cât este caldă, se încorporează laptele cald, untul şi usturoiul pisat, se amestecă până devine o pastă consistentă.
Pe farfurii se aranjează garnitura, stropind-o cu puţin ulei de măsline, lângă se pun fâşii de carne în crustă de cartofi. Se servesc calde, cu murăturile preferate.

Piept de pui in crusta aurie de cartofi (11 fotografii)
4 Ianuarie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*