Plăcintă cu afine

Plăcintă cu afine


15 ianuarie 1759 marchează deschiderea celebrului “British Museum”. Nu în ultimul rând, multe personalităţi şi-ar aniversa astăzi zilele de naştere, daca ar mai fi printre noi. Printre acestea îi amintim pe nemuritorul Molière (1622), pe poetul nostru naţional, Mihai Eminescu (1850), pe Martin Luther King, celebru luptător împotriva discriminării rasiale şi cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace, pe cunoscutul regizor Oliver Stone şi pe Pavel, Sfântul Pavel Tebeul, celebrat azi în calendarele creştine.

Ingrediente:

550 g afine
3 mere potrivite
250 g zahăr
1 albuş pentru uns
1 linguriţă mentă tocată
5 linguriţe frişcă
3 ceşti făină
1 linguriţă oţet
½ ceaşcă unt
½ ceaşcă margarină
1 ou pentru aluat
sare

Preparare:

În robotul de bucătărie sau cu mixerul, se amestecă făina cu sarea, untul şi margarina. Amestecul nu trebuie frământat, el trebuie să conţină cocoloaşe mici. Treptat, se toarnă deasupra o compoziţie formată din ou bătut, oţet şi apă rece, în total ½ ceaşcă de lichid. Se amestecă bine până se obţine un aluat moale care apoi se împarte în 2, se împachetează în folie de plastic şi se dă 1 oră la rece. Când umplutura obţinută este gata, aluatul se întinde în 2 foi subţiri.
Merele se coc în cuptor, după care se curăţă de coajă şi de cotor, iar pulpa obţinută se amestecă cu afinele şi zahărul. Compoziţia rezultată se aşază pe una din foile de aluat.
Cealaltă foaie se pune deasupra, se unge cu albuş şi se pudrează cu zahăr. Plăcinta se coace în cuptorul încins până se rumeneşte. Când este gata, se scoate din cuptor şi se serveşte, rece sau caldă, cu frişcă.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria engleză, Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*