Plăcintă cu lămâie

Plăcintă cu lămâie


21 ianuarie este ziua premierelor: 1648- prima traducere integrală în limba română a Noului Testament (Alba Iulia, sub îngrijirea mitropolitului Andrei Şaguna), 1899- producerea primului automobil cu marca „Opel”, 1911- Prima ediţie a Raliului de la Monte Carlo, 1954- lansarea primului submarin bazat pe energie nucleară, “USS Nautilus”(la Groton, Conneticut) şi, rămânând în domeniul tehnologiei: 1976 – primul zbor al Supersonicului Concorde.

Ingrediente:

250 g biscuiţi de alune şi ghimbir
75 g biscuiţi dulci
125 g unt moale
500 g cremă de brânză
100 g zahăr
4 ouă
4 linguriţe coajă rasă de lămâie
60 g suc de lămâie
100 g zahăr brun
40 g unt

Preparare:

Se ung câteva forme mici pentru tort cu unt, apoi se trece la prepararea crustei. Acesta se realizează zdrobind bine biscuiţii şi amestecându-i cu unt topit şi poate un strop de esenţă de lămâie sau portocale. Amestecul realizat se pune în formele pregătite, se apasă bine cu mâna ca să ia forma vaselor, se acoperă şi se dă 30 de minute la rece.
Între timp, cu ajutorul robotului de bucătărie, se bate brânza cu zahăr şi jumătate din coaja de lămâie. Se încorporează 2 ouă, apoi amestecul se toarnă peste crusta de biscuiţi, se coace 30 de minute, până se întăreşte, apoi cuptorul se opreşte, iar prăjitura se lasă să se răcească, cu uşa deschisă. Când se răceşte, se acoperă iar şi se dă la frigider.
Se face o compoziţie din restul de coajă de lămâie, zahăr brun, suc de lămâie şi cele 2 ouă rămase. Se fierbe 5 minute la foc mic până se îngroaşă, se strecoară şi se dă deoparte. Când se răceşte, se toarnă peste plăcinta care, înainte de servire are nevoie de alte 60 de minute de odihnă în frigider.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*