Plăcintă de cartofi dulci

Plăcintă de cartofi dulci


În 6 ianuarie 1838, Samuel Morse a efectuat prima demonstraţie a sistemului de telegrafie în New Jersey. În aceeaşi zi, s-a născut Ioana d’Arc, eroină naţională a Franţei (1412), Ion Heliade Rădulescu (1802) şi Ion Minulescu (1881), Astăzi ortodocşii şi greco-catolicii sărbătoresc Botezul Domnului, Dumnezeiasca Arătare sau Boboteaza.

Ingrediente:

1 pachet margarină
3 linguri făină integrală
1 ceaşcă zahăr brun
5 cartofi dulci
180 g unt
3 ouă
5 linguriţe smântână
250 g alune tocate
1 linguriţă esenţă de vanilie
un vârf de cuţit scorţişoară
250 g zahăr tos
un vârf de cuţit sare

Preparare:

Se fierb cartofii, se decojesc, apoi se strivesc cu pasatorul, într-o tavă unsă cu unt moale. Deasupra se presară sare, untul topit, ouăle bătute, vanilie, scorţişoară, zahăr tos şi smântână, toate acestea omogenizate.
Separat, se prepară o compoziţie din margarină – cremă, făină, zahăr brun şi alune. Aceasta se pune apoi peste amestecul de cartofi.
Se coace totul 30 de minute până când suprafaţa plăcintei se rumeneşte.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*