Prăjitură cu mere şi cremă de brânză

Prăjitură cu mere şi cremă de brânză


În calendarele creştine în 17 ianuarie este celebrat Sfântul Anton la catolici, respectiv Antonie cel Mare – la ortodocşi. Dacă ar mai trăi, azi ar trebui să le urăm “La mulţi ani!” unor personalităţi foarte cunoscute: unui gangster (Al Capone, 1899), unui om politic şi inventator (Benjamin Franklin, 1706), unei scriitoare britanice (Anne Brontë, 1820), unui scriitor rus (A.P. Cehov, 1860), unui om de cultură şi politician român (Nicolae Iorga, 1871), unei cântăreţe franceze (Dalida, 1933), etc., “paroles, paroles”… dar să vedem ce punem pe masă.

Ingrediente:

60 g unt
250 g zahăr
1 ou
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă nucşoară
1 linguriţă praf de copt
250 g făină
125 g alune tocate
650 g mere decojite, rondele
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri apă fierbinte
100 g cremă de brânză
350 g zahăr pudră
un vârf de cuţit sare

Preparare:

Se amestecă untul cu zahăr, sare, scorţişoară, nucşoară, praf de copt, făină, migdale, mere, esenţă de vanilie şi apă fierbinte. Aluatul obţinut se toarnă în tavă unsă şi se coace 45 de minute în cuptor încins.
Crema se prepară combinând brânza moale cu 3 linguri unt, puţină vanilie şi zahăr pudră. Compoziţia se bate în robotul de bucătărie până devine pufoasă, apoi se întinde peste aluatul copt. Prăjitura se serveşte rece sau caldă, eventual cu câteva stafide sau migdale tocate, presărate deasupra.

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*