Prăjitură cubaneză cu cafea

Prăjitură cubaneză cu cafea


14 ianuarie 1514 a adus sclaviei un “nu” din partea bisericii, prin bula emisă de Papa Leon al X-lea. În acelaşi secol, în aceeaşi zi, dar 1539, Cuba a fost anexată Spaniei, iar în Rusia s-a urcat la tron ţarul Ivan al IV-lea cel Groaznic. În 14 ianuarie în India se celebrează “Makar Sankranti” (“Festivalul Zmeilor”), în Italia “Spectacolul nunţilor”, iar în Japonia, “Ziua Majoratului”. Pentru câteva ţări creştine de rit vechi azi e Anul Nou! Un prilej în plus de urat “La mulţi ani!”.

Ingrediente:

4 linguri amidon
750 g lapte
2-3 linguri cafea ness
250 g smântână
250 g zahăr
2 ouă
250 g frişcă
boabe de cafea trase în ciocolată

Preparare:

Amidonul se dizolvă în 250 ml lapte călduţ, apoi, deasupra unui vas cu apă clocotită, se combină cu restul de lapte, smântână, cafea ness şi zahăr. Se amestecă bine până ce compoziţia se îngroaşă, apoi se acoperă şi se lasă încă 10 minute la foc mic.
Ouăle se bat bine, după care, peste ele, se toarnă puţin din amestecul descris mai sus. Nu vă opriţi din amestecat şi incorporaţi treptat toata crema cu cafea. Vasul se acoperă şi se fierbe 2-3 minute, apoi conţinutul se toarnă în ceşti, se acoperă cu folie de plastic şi se lasă să se răcească, la frigider. Când se răcesc, se decorează cu frişcă şi boabe de cafea trase în ciocolată.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Bucătăria sud-americană, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*