Prăjitură de ciocolată cu alune

Prăjitură de ciocolată cu alune


5 ianuarie este ziua de naştere a profesorului italian de semiotică şi romancierului Umberto Eco (1932), premiat cu numeroase distincţii culturale, cunoscut la noi prin operele sale Numele trandafirului, Pendulul lui Foucault şi nu numai, fiind considerat unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani.

Calendarul ortodox şi cel greco-catolic sărbătoresc astăzi Ajunul Botezului Domnului, zi de post. Şi pentru că mâine este sărbătoare, haideţi să vedem ce bunătăţi putem prepara. Ce aţi zice de o prăjitură cu alune şi ciocolată?

Ingrediente:

375 g făină integrală
125 g zahăr brun
100 g unt
3 ouă
200 ml sirop de porumb
200 g zahăr tos
5 linguriţe margarină
1 linguriţă esenţă de vanilie
350 g fulgi de ciocolată
1 ½ ceaşcă alune tocate

Preparare:

Se amestecă făina cu zahărul brun apoi se freacă cu untul moale. Compoziţia obţinută se aşază pe o tavă unsă şi se presează cu lingura de lemn pentru a se întinde uniform. Crusta obţinută se coace un sfert de oră la foc mic, în cuptorul încins în prealabil, până se rumeneşte cât de cât.
Separat, pentru umplutură, se bat bine ouăle, după care se amestecă cu siropul de porumb, zahărul tos, margarina şi esenţa de vanilie. Pentru rezultate optime, folosiţi mixerul. La sfârşit se adaugă ciocolata şi alunele. Umplutura se toarnă peste crustă, iar produsul final se coace 30 de minute până se întăreşte. Când este gata, se scoate din cuptor, se răceşte, se taie felii şi se poate garnisi cu caramel.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*