Prăjitură florentină cu merişoare

Prăjitură florentină cu merişoare


12 ianuarie este ziua când, în Italia, la Palermo, a izbucnit Revoluţia de la 1848. Un secol şi ceva mai târziu, mai exact în 1984, în Egipt a reînceput procesul de restaurare a marilor piramide. Cât despre modernitate şi ideile sale controversate, la exact un veac şi jumătate de la Revoluţia din 1848, un grup de ţări europene semnează, pentru prima oară, un protocol împotriva clonării umane. La mulţi ani Tatianelor!, pentru că astăzi creştinii celebrează sfânta cu acest nume.

Ingrediente:

150 ml miere
150 g zahăr
2 linguri unt
450 g migdale tocate, prăjite
350 merişoare uscate, tocate
1 ceaşcă coajă de portocale, confiată, tocată
125 g făină
un vârf de cuţit cuişoare
un vârf de cuţit piper alb
450 g ciocolată neagră
1 lingură ulei

Preparare:

Se prepară un amestec din miere, zahăr şi unt, se dă în clocot şi se fierbe la foc mic, până se obţine un sirop gros, în care, apoi se incorporează migdalele, merişoarele, coaja de portocale, făina, cuişoarele şi nucşoara.
Aluatul obţinut se lasă să se răcească, apoi, cu mâinile unse în ulei, se modelează bile cu diametrul de 1 ½ cm. Plăcinţelele rezultate se aşază pe hârtie de pergament, după care se turtesc şi se coc 10 minute. Când sunt gata, se lasă să se răcească.
Între timp, deasupra unui vas cu apă clocotită, se topeşte ciocolata. În ciocolată, se scufundă până la jumătate fiecare bilă. În final, plăcintele se aşază pe platou cu partea trecută prin ciocolată deasupra. Se păstrează la frigider şi se servesc reci.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria italiană, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*