Pui cu paste

Pui cu paste


10 ianuarie 1493 este ziua e naştere a umanistului de origine română, arhiepiscop de Esztergom şi guvernator al Ungariei, Nicolaus Olahus. În aceeaşi zi, 1869, a venit pe lume controversatul călugăr rus Grigori Rasputin. Pentru lumea modei 10 ianuarie înseamnă moartea celebrei creatoare de origine franceză, Coco Chanel (1971-1883). Creştinii, mai precis ortodocşii şi greco-catolicii îl celebrează azi pe Sf. Grigore, episcop de Nisa. Modă, Franţa… ce aţi zice de o reţetă de aici, foarte la modă la Paris şi foarte gustoasă oriunde în lume?

Ingrediente:

3 linguriţe unt
125 g făină
750 ml supă de pui
1 linguriţă ulei de măsline
3 linguri ceapă tocată
200 g roşii tocate
1 frunză mică de dafin
un vârf de cuţit cimbru verde
1/2 kg carne de pui fiartă, tocată mărunt
3 linguriţe margarină
1 linguriţă sos Tabasco
250 g smântână
4 fire ceapă verde, tocată
1 pachet paste farfale
200 g parmezan ras
sare, piper

Preparare:

Se fierb pastele şi se scurg, ceapa se taie, iar brânza se rade.
Pentru sos, se amestecă margarina cu făină, sare şi piper. Se lasă la foc mic şi, treptat, se adaugă supa de pui. Se fierbe la foc mic până amestecul se îngroaşă. După 30 de minute, se ia de pe foc şi se pune deoparte.
Ceapa se căleşte 5 minute la foc potrivit, după care se adaugă roşiile tocate şi condimente după gust (sare, piper, cimbru şi dafin). Se lasă 15 minute să clocotească, după care frunza de dafin se scoate. Acesta este sosul de roşii.
Separat se căleşte carnea de pui, tocată în puţin unt. Se condimentează şi se amestecă cu ceapa verde, ½ din sosul de făină şi sosul tabasco.
Pastele scurse se amestecă cu puţin unt, apoi jumătate din toată cantitatea se aşază pe o tavă unsă. Deasupra se toarnă jumătate din sosul de roşii, încă un strat de paste, încă unul de sos de roşii, apoi o parte din brânză şi, la sfârşit, amestecul de carne de pasăre.
Restul de sos de făină se combină cu smântână şi se toarnă peste carne. Deasupra se rade brânză. Se coace tot preparatul 45 de minute până se rumeneşte şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*