Pui spaniol cu usturoi şi lămâie

Pui spaniol cu usturoi şi lămâie


2 ianuarie 1492 a însemnat capitularea Granadei, asediată din 1481 şi sfârşitul Reconquistei (lupta spaniolilor pentru eliberarea de sub ocupaţie arabă), când Muhammad al XI-lea, comandantul ultimei fortăreţe arabe din Spania, s-a predat regelui Ferdinand al II-lea.

Ingrediente:

1 lămâie
1 ceaşcă suc de lămâie
3 cartofi
1 ceaşcă vin sec
½ ceaşcă apă
1 pui
1 ceaşcă ulei
1 felie mare de pâine
5 căţei de usturoi
sare, piper

Preparare:

Puiul se asezonează atât în interior, cât şi în exterior, cu sare şi piper. Se zdrobeşte o parte din usturoi, se amestecă cu sare şi ulei. Cu sosul obţinut se unge pâinea, cu care, după aceea, se umple puiul. Peste pui se toarnă ulei, de preferinţă de măsline.
Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se aşază în tavă, lângă restul de usturoi întreg şi pui. Se stropeşte totul cu suc de lămâie şi apă.
Se coace, o oră, în cuptorul încins. Din când în când, atât carnea, cât şi cartofii se stropesc cu ulei. La final, se toarnă vinul peste friptura care se lasă încă 15 minute la foc mediu. Preparatul se serveşte imediat cu salată verde.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria spaniolă, Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*