Tartă cu brânză sărată

Tartă cu brânză sărată


Ingrediente:

15 foi de foietaj pentru plăcintă (filo)
400 g brânză telemea, de vacă
400 g brânză mozzarella
100 g brânză parmezan
200 g unt
1 ardei capia
3 ouă
Pesmet alb
150 ml smântână

Preparare:

Se prepară umplutură pentru tartă: telemeaua şi mozzarella se dau prin răzătoarea mare, apoi se aşază într-un vas. Parmezanul se rade mărunt, ardeiul se taie cubuleţe, acestea se combină cu telemeaua şi mozzarella. Pentru a lega compoziţia se incorporează 3 ouă şi se omogenizează cu mixtura.

Pe masa de lucru se aşază câte o foaie, care se unge cu unt topit folosind pensula. Foile fiind dreptunghiulare se vor suprapune astfel – una pe orizontală, una pe verticală, în mod alternativ, ungându-le cu untul călduţ (dacă foile sunt pătrate, se suprapun una peste alta, pur şi simplu), păstrând ultima foaie pentru decor. După ce au fost unse cu unt, se aranjează într-o formă rotundă, de tort, cu diametrul de 25 cm, tapetată cu pesmet alb, cu marginile foilor în afară.

Cu degetele se presează aluatul de foietaj înauntru, de jur împrejur, să prindă forma vasului, apoi se adaugă umplutura. Aceasta se întinde uniform, se apasă puţin cu lingura. Marginile tartei, rămase în afară – se petrec cu grijă peste umplutură, iar foaia pentru decor se aranjează sub forma unei flori sau evantai şi se aşază deasupra, pe mijloc. Şi această foaie se stropeşte cu unt, după ce a fost în prealabil pusă peste tartă.

Ca orice prăjitură cu foietaj, se introduce în cuptorul încins, pentru 25-30 de minute, primele 10 minute la foc iute, nedeschizând deloc uşa cuptorului, următoarele minute la foc mic.

Se taie rece şi se serveşte cu smântână.

Tarta cu branza sarata (23 fotografii)
25 Ianuarie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Tarte.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*