Tartă cu zmeură

Tartă cu zmeură


În 7 ianuarie 1610, matematicianul şi astronomul italian Galileo Galilei (1564-1642) descoperă “Ganimede”, “Io”, “Europa” şi “Callisto”, patru sateliţi ai planetei Jupiter. Astăzi calendarul creştin-ortodox şi cel greco-catolic îl sărbătoresc pe Sf. Ioan Botezătorul.

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g făină integrală
125 g amidon
un vârf de cuţit praf de copt
10 linguri unt
½ ceaşcă (125 g) zahăr
3 linguriţe coajă rasă de portocale
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 ceaşcă (250 g) gem zmeură
Sare

Pentru umplutură:

200 g brânză mascarpone
1 ceaşcă smântână
½ ceaşcă zahăr pudră
1 linguriţă coajă rasă de portocale
1 linguriţă esenţă de vanilie
½ linguriţă esenţe de migdale
3 ceşti zmeură

Preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu amidonul, praful de copt şi sarea. Separat, cu ajutorul mixerului, se bate untul, zahărul, coaja de portocale rasă şi esenţa de vanilie. Se incorporează amestecul de făină.
Aluatul obţinut se aşază în tavă unsă, se apasă cu ajutorul unei linguri ca să se întindă uniform şi se dă la rece. Se lasă în frigider 15 minute după care se coace 25 minute în cuptorul încins. Când crusta se rumeneşte, se scoate din cuptor şi se unge cu gem, apoi se lasă încă 5 minute la copt, se scoate şi se lasă să se răcească.
Crema de deasupra se prepară amestecând cu mixerul brânza cu smântâna, zahărul pudră, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi esenţa de migdale. Se toarnă peste crusta deja rece şi se dă la frigider. După 2 ore tarta se decorează cu zmeură şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei, Tarte.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*