Tort de ciocolată şi nuci – foarte uşor de realizat

Tort de ciocolată şi nuci – foarte uşor de realizat


Data de 1 ianuarie 45 î.Hr. coincide cu intrarea în vigoare a calendarului iulian. În Scoţia şi în Rusia, acesta a fost adoptat abia în 1600, respectiv 1700. Prima zi din anul 404 a însemnat desfăşurarea, la Roma, a ultimei competiţii de gladiatori. Peste mai bine de 1 mileniu, în 1502 Amerigo Vespucci debarca în Rio de Janeiro, iar în 1788 apărea la Londra, prima ediţie din „The Times”. Calendarul ortodox îl celebrează astăzi pe Sf. Ierarh Vasile cel Mare şi pentru întreaga lume această zi este “Ziua mondială a păcii”, proclamată de Vatican în anul 1982. Nu în ultimul rând, astăzi este celebrată Ziua revoluţiei palestiniene şi Ziua naţională a statului Haiti, care în 1 ianuarie, 1804 şi-a proclamat independenţa.
Pentru noi toţi: „An Nou fericit!”.

Ingrediente:

1 ceaşcă unt
1 ceaşcă lapte praf sau 250 ml
1 ceaşcă lapte sau 250 ml
1 ciocolată
3 ouă
250 g nuci zdrobite
3 linguriţe cacao
1 linguriţă coajă rasă de portocale
1 ceaşcă zahăr sau 250 g
1 ceaşcă zahăr pudră

Preparare:

Se amestecă jumatate cantitate de zahăr cu nuca zdrobita şi se pune pe foc mic, amestecând până se caramelizează. Compoziţia se toarnă pe o suprafaţă de lemn, unde se lasă să se întărească. Zahărul şi albuşurile rămase se bat până se întăresc deasupra unei vas în care clocoteşte apă.
Se fierbe laptele cu cacaua, iar untul se freacă cu zahărul pudră şi gălbenuşurile adăugate treptat. Se incorporează laptele cu cacao, ciocolata şi laptele praf. Se adaugă o parte din caramelul cu nucă şi coaja rasă de portocale, apoi se toarnă totul într-o oală.
Deasupra se pun albuşurile bătute spumă. Tortul se lasă 7 ore în congelator să se întărească, se decorează cu ciocolată rasă şi restul de nucă pralinată.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei, Torturi.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*