Aripioare picante

Aripioare picante


Ingrediente:

1 kg aripioare de pui
2 ouă
Făină
Fulgi de porumb
Ulei pentru prăjit

Pentru marinată:

200 ml vin roşu
2 linguri miere
3 linguri oţet balsamic
2 linguri pastă de ardei iute
2 linguri pastă de roşii
50 ml ulei de măsline
4 linguri sos Worcestershire
Sare, piper

Preparare:

Aripioarele de pui se pun la fiert până ce apa dă în clocot. Se scot şi se îndepărtează pielea, în cazul în care nu vă place aceasta. Se pun la marinat într-un bol, combinând ingredientele pentru marinată. Se acoperă vasul şi se dă la rece 3-4 ore.
Separat, se bat ouăle, în care se incorporează făină, se omogenizează până ajunge de consistenţa unei smântâni. Aripioarele se scot din marinată pe o farfurie, scurgându-le de aceasta, apoi se dau prin pasta de ou cu făină şi prin fulgii de porumb.
Se prăjesc în ulei încins, până prind crustă şi se rumenesc. Se servesc cu sos Tabasco şi sos de soia, se pot servi şi lângă orez sau cartofi prăjiţi.

Aripioare picante (11 fotografii)
22 Februarie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria americană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*