Balandeliai (Rulouri de varză umplute cu carne şi legume)

Balandeliai (Rulouri de varză umplute cu carne şi legume)


16 februarie este ziua naţională a Lituaniei. În această zi, Fidel Castro a preluat conducerea Cubei (1959), iar România a renunţat la organizarea administrativă tipic sovietică în regiuni şi raioane şi a reînfiinţat unitatea administrativ-teritorială tradiţională: judeţul; au fost organizate 39 de judeţe, plus municipiul Bucureşti (1968).

Ingrediente:

250 g orez
500 g carne de vită, tocată
1 ou
1 ceapă tocată
1 căpăţână ţelină tocată
1 căpăţână varză
250 g sos de roşii
250 ml supă de vită
1 linguriţă oregano
sare, piper

Preparare:

Se pune varza la fiert cu sare, se lasă la foc mic 1 minut, până se înmoaie, apoi se lasă să se răcească şi se scurge. Se aleg de pe varză câteva frunze medii, care se curăţă apoi de cotoare şi se pun deoparte.
Carnea tocată se căleşte puţin, după care se amestecă cu ceapa şi ţelina. Se incorporează oul, apoi compoziţia se condimentează cu oregano, sare şi piper, după gust.
Frunzele de varză păstrate se rulează în jurul unei cantităţi mici din amestecul preparat mai devreme, se fixează cu scobitori şi se aşază într-o oală de lut. Deasupra se toarnă sosul de roşii şi supa.
În continuare, vasul se acoperă şi se dă la cuptorul încins. După 20 de minute se îndepărtează capacul, iar Balandeliai se coace încă 30 de minute, până ce carnea şi ingredientele sunt gata.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Carne de vită, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*