Biscuiţi de ciocolată

Biscuiţi de ciocolată


26 februarie ar fi ziua de naştere a scriitorului francez Victor Hugo (1802-1885), pair al Franţei şi membru al Academiei Franceze, celebru mai ales pentru romanele sale „Mizerabilii” şi „Notre-Dame de Paris”. Pentru ortodocşi, astăzi este pomenirea preacuviosului părintelui Porfiriu, episcopul Gazei, originar din Salonic şi a sfintei Fotini samarineanca, contemporană cu Nero, muceniţă „cu care a vorbit Domnul Hristos la fântână”. Am vorbit de Victor Hugo, am spus Franţa, aşa că ar merge nişte biscuiţi franţuzeşti, nu-i aşa?

Ingrediente:

Baza:

125 g ciocolată neagră
80 g zahăr
3 linguri unt
un vârf de cuţit scorţişoară
1 lingură cacao
1 linguriţă ness

Blat:

325 g făină
80 g zahăr
1 lingură praf de copt
125 g unt
1 ou
1 linguriţă vanilie
250 g smântână
un vârf de cuţit sare

Glazură:

50 g cacao
50 g zahăr
125 g ciocolată

Preparare:

Baza: – se toacă ciocolata, se amestecă cu zahăr, unt, scorţişoară, cacao şi cafea. Compoziţia se macină în robotul de bucătărie, după care se lasă deoparte.
Blatul – se face un amestec din făină, zahăr, praf de copt şi sare, se incorporează oul şi vanilia, după care aluatul se frământă bine şi se taie felii.
Acestea se aşază în tavă, pe hârtie de pergament, se ung cu o glazură preparată din ciocolată topită, cacao şi zahăr, se pudrează cu ingredientele măcinate la început (baza) şi se coc 15 minut şa foc mediu.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Deserturi, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*