Budincă rapidă cu pâine şi căpşuni

Budincă rapidă cu pâine şi căpşuni


În 19 februarie 1866 a apărut cartea „Cercetări asupra plantelor hibride”, lucrarea cercetătorului Gregor Mendel, călugăr augustinian, în care acesta formula pentru prima oară legile fundamentale ale eredităţii. O serie de personalităţi au văzut lumina zilei în această zi: astronomul polonez Nicolaus Copernicus (1473-1543), cronicarul român Miron Costin şi Marin Sorescu, poet, dramaturg şi eseist, ministru al Culturii, membru al Academiei Române (1936-1996).

Ingrediente:

6 felii de pâine
250 ml lapte
4 ouă
125 ml sirop de arţar
750 g căpşuni, tăiate pe jumătate
50 g alune tocate
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 vârf de cuţit scorţişoară măcinată
1 vârf de cuţit nucşoară măcinată

Preparare:

Se îndepărtează coaja feliilor de pâine, iar miezul se taie în 4 bucăţi, triunghiuri. Jumătate din cantitatea de pâine astfel tăiată se aşază într-o tavă, peste care se aranjează uniform bucăţile de căpşuni. Deasupra se pun bucăţile de pâine rămase, astfel încât să acopere celelalte triunghiuri. Se fierbe laptele, apoi cu jumătate din cantitate, se stropeşte pâinea din tavă, astfel încât aceasta să se înmoaie puţin.
Separat, într-un castron nu prea mare, se bat ouăle cu siropul de arţar, scorţişoara şi nucşoara. Se incorporează laptele rămas, apoi compoziţia rezultată se toarnă peste triunghiurile din tavă.
Preparatul se „pudrează” cu alune tocate, se dă la cuptorul încins şi se coace 20 de minute. Când se rumeneşte, budinca se scoate din cuptor şi se poate servi imediat sau rece, în funcţie de cât timp aveţi până sosesc musafirii.

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*