Carne de viţel cu sos de vin roşu

Carne de viţel cu sos de vin roşu


12 februarie 1541 este data de naştere a oraşului Santiago, actuală capitală a statului Chile. Acest eveniment se datorează conchistadorului Pedro de Valdivia care a botezat aşezarea „Santiago de Nueva Extremadura”. Tot el a ales locaţia oraşului şi s-a folosit, la ridicarea lui, de ajutorul indienilor băştinaşi. Din 1818, de când a devenit capitală, Santiago se află în continuă dezvoltare. În cealaltă parte a lumii, China îşi aminteşte că începând cu 12 februarie 1912, locuitorii ei se folosesc de calendarul gregorian. În România acesta a fost adoptat abia în anul 1919.
Exact 2 ani mai târziu, în 1924, New York-ul se putea bucura pentru prima oară, de „Rapsodia albastră” lucrare simfonică compusă de George Gershwin.
Dacă ar trăi, două mari nume şi-ar aniversa astăzi ziua de naştere: al 16–lea preşedinte al Americii, inamicul sclaviei, Abraham Lincoln (1809-1865) şi naturalistul, fondator al teoriei evoluţioniste, Charles Robert Darwin (1809-1882).

Ingrediente:

900 g carne de vită tăiată felii
2 cepe albe, taiate julien
2 căţei de usturoi
5 linguriţe suc de lămâie
1 linguriţă coajă de lămâie, tocată
250 ml vin roşu
3 felii şuncă
2 linguri făină
250 ml supă
250 g ciuperci tăiate felii
un vârf de cuţit cimbru
1 lingură ulei
1 linguriţă pătrunjel verde tocat
dafin
sare, piper

Preparare:

Carnea se taie cuburi, se condimentează şi se aşază în cratiţă. Deasupra ei, se presară ceapă, coajă de lămâie tocată, usturoi zdrobit, pătrunjel, cimbru, dafin, sare şi piper, după gust. Peste toate ingredientele enumerate se toarnă sucul de lămâie, uleiul şi vinul. Compoziţia se acoperă şi se lasă la marinat.
După 3 ore, carnea se scoate din marinată, se dă prin făină şi se prăjeşte împreună cu şunca.
Când începe să se rumenească, deasupra cărnii se adaugă marinata şi supa. Se dă totul în clocot, se fierbe cu capac, la foc mic timp de o oră jumătate sau cât are nevoie (carnea) ca să se înmoaie, apoi, spre final, se adaugă ciupercile feliate.
Dacă mai este necesar, preparatul se condimentează, se garniseşte cu verdeaţă proaspătă tocată şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*