Clătite umplute cu telemea şi mozzarella

Clătite umplute cu telemea şi mozzarella


Ingrediente:

Umplutura:

300 g brânză telemea
300 g mozzarella
5-6 linguri smântână

Aluatul:

300 g făină
2 ouă
Un vârf cuţit sare
Aproximativ 80 ml lapte
Aproximativ 150 ml apă minerală
3 linguri ulei

În plus:

Pesmet
Făină
3-4 ouă

Preparare:

Din ingredientele pentru aluat se formează o pastă pentru clătite, nici prea groasă nici prea subţire, omogenizând bine făina cu restul ingredientelor, să nu se facă cocoloaşe. Apa minerală face mai pufoase clătitele. Se ia tigaia în care se pune un strop de ulei, iar cu polonicul se toarnă din compoziţie, lăsând la foc mediu clătita, 2-3 minute pe fiecare parte.

Pentru umplutură: mozzarella se dă prin răzătoarea mică, telemeaua prin răzătoarea mare, acestea se combină, adăugând şi smântâna. Brânza fiind sărată nu mai este necesar adaos de sare. Se condimentează cu piper măcinat.

Se ia clătita, pe o treime din suprafaţa acesteia se adaugă din umplutură, cu lingura, în strat subţire, omogen. Se împătureşte clătita în două, apoi încă o dată, prinzând cu o scobitoare muchia acesteia – să nu iasă umplutura. La fel se procedează şi cu restul.

Clătitele se dau prin făină, ou bătut şi pesmet, apoi se prăjesc în tigaie, în ulei încins, 3-4 minute pe fiecare parte. Se aşază pe prosop de hârtie să se absoarbă surplusul de ulei. Din când în când este necesar să schimbaţi uleiul, fiindcă acesta se arde. Când sunt gata îndepărtaţi scobitorile, se servesc atât reci cât şi calde, cu smântână, după preferinţă.

Clatite umplute cu telemea si mozzarella (22 fotografii)
15 Februarie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*