Cocada Amarela (Budincă angoleză cu nucă de cocos)

Cocada Amarela (Budincă angoleză cu nucă de cocos)


4 februarie a însemnat, în 1861, crearea la Montgomery (Alabama) Confederaţiei Statelor din Sud (Carolina de Sud, Mississippi, Florida, Alabama, Louisiana, Virginia, Carolina de Nord, Arkansas, Tennessee, Georgia şi Texas). În aceeaşi zi, 1961, a început lupta armată de eliberare a Angolei de sub dominaţia colonială portugheză, condusă de Mişcarea Populară pentru Eliberarea Angolei – MPLA. Dacă ar mai trăi, azi şi-ar aniversa ziua de naştere Pierre Carlet de Chambain de Marivaux, dramaturg francez (1688, autor al pieselor “Jocul dragostei şi întâmplării”, “Prinţul travestit”, al romanului “Viaţa Marianei”, etc.) şi poetul francez Jacques Prevert (1900). Pentru azi avem o reţetă din Angola:

Ingrediente:

250 g zahăr
750 ml apă
2 cuişoare
1 nucă de cocos
6 gălbenuşuri
un vârf de cuţit scorţişoară
sare

Preparare:

Se deschide nuca de cocos, apoi se scoate şi se rade jumătate din miez. Separat, se amestecă zahărul, apa şi cuişoarele. Compoziţia rezultată se dă în clocot şi se fierbe la foc mediu, amestecând din când în când, până când se îngroaşă, apoi se micşorează focul, se scot cuişoarele şi se adaugă nuca de cocos rasă. Fierberea se continuă 10 minute, până ce nuca devine transparentă, apoi se ia de pe foc şi se pune deoparte.
Gălbenuşurile se bat 1 minut până se obţine o pastă destul de consistentă, apoi în ele, se încorporează încet 125 ml din siropul descris mai sus. Se amestecă bine, după care se adaugă şi restul de sirop.
Se pune totul, din nou, la foc mic şi se fierbe 10 minute, amestecând iarăşi până ce preparatul se desprinde de pe fundul vasului.
În final, budinca rezultată se toarnă în farfurii, se lasă să se răcească, se garniseşte cu scorţişoară şi se serveşte.

Taguri: , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*