Ecler-lebădă

Ecler-lebădă


7 februarie este Ziua Naţională a Grenadei, ţară care în 1974 şi-a proclamat independenţa faţă de Marea Britanie. În 7 februarie 1964 celebrii Beatles făceau primul turneu în SUA, în 1971 femeile îşi câştigau dreptul de vot în Elveţia, iar în 1992, în baza Tratatului de la Maastricht, se constituia Uniunea Europeană.

Ingrediente:

250 ml apă
60 g unt
125 g făină
3-4 ouă
250 g fructe amestecate (căpşuni, cireşe, kiwi, mandarine)
300 g brânză dulce Chantilly
sare

Preparare:

Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă apa şi un praf de sare, lăsând să fiarbă încet. Se adaugă făina şi se omogenizează cu ajutorul unei spatule, până ce aluatul se desprinde de pe marginile cratiţei. Se încorporează treptat ouăle, se amestecă bine , apoi coca se pune într-un cornet pentru forme. Se unge o tavă cu unt şi se plasează 6 eclere formate cu ajutorul cornetului, care se bagă apoi la cuptor pentru 25 de minute. Se procedează la fel cu aluatul rămas (acestea vor servi la formarea gâtului lebedei).
Când eclerele s-au răcit, se taie puţin pe interior şi se umplu cu fructele tăiate bucăţi mici. Deasupra se întinde crema de brânză dulce, după care se aşază celelalte eclere, astfel încât să formeze gâtul lebedei. Se servesc reci.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*