Fettucini cu ciocolată

Fettucini cu ciocolată


În 21 februarie 1431 a început procesul Ioanei d’Arc, fecioara din Orleans, eroina naţională a Frantei şi sfântă a Bisericii Catolice. 182 de ani mai târziu, în 1613, Rusia alegea un nou ţar, Mihail I, domnie cu care a început dinastia Romanov. Pe alte meleaguri, 334 de ani după aceea, Edwin Herbert Land, inventa la New York primul aparat de fotografiat la minut. În aceeaşi zi, 21 februarie 1947, Iosif V. Stalin este ales cetăţean de onoare al României. Avem şi 2 lansări pentru ziua de astăzi: „Marele singuratic” de Marin Preda (1972) şi „Master of Puppets” (album al trupei Metallica, 1986).

Aluat
6 ouă
300 ml smântână slabă
300 ml apă
50 g zahăr
300 g făină
50 g cacao
5 linguri unt
un vârf de cuţit sare

Cremă
500 ml smântână
2 linguri zahăr pudră
2 linguri vanilie

Sos de ciocolată
200 g ciocolată vrac
50 g zahăr
125 g cafea espresso
2 linguri lichior de migdale
2 linguri unt

Preparare:

Se amestecă ouăle cu smântână, apă, zahăr, făină, cacao, unt şi sare. Compoziţia se macină în robotul de bucătărie, apoi se lasă la rece 20 de minute. Din acest amestec se iau 2-3 linguri şi, în puţin unt încins, se prăjeşte câte o clătită. După ce se rumenesc 20 de secunde pe fiecare parte, clătitele se lasă să se răcească, apoi se taie fâşii subţiri de 1 cm. Fettucini astfel obţinuţi se amestecă cu cremă şi se stropesc cu sos de ciocolată.
Crema se face din 500 ml smântână, 2 linguri zahăr şi 2 linguri vanilie. Compoziţia se bate bine, se acoperă şi se dă la rece.
Sosul
Ciocolata se topeşte la bain marin, zahărul se dizolvă în cafeaua caldă, după care cele 2 compoziţii se amestecă cu lichior şi unt. Se bate totul în robotul de bucătărie, se încălzeşte 1 minut, la foc mic şi se toarnă peste clătitele umplute.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Pizza şi paste, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*