Îngheţată cu tofu

Îngheţată cu tofu


5 februarie 1971 a rămas în istorie graţie aselenizării navei cosmice americane “Apollo 14″ (avându-l la bord pe comandantul Alan Shepard). În aceeaşi zi, acum 5 ani, România devenea membră de facto a NATO. Şi ca să rămânem pe plaiuri mioritice, să ne amintim de două personalităţi ale culturii româneşti: Alecu Russo (poet, prozator, eseist, memorialist şi critic literar, ideolog al generaţiei de la 1848) şi Iuliu Maniu (om politic, preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc, prim-ministru), ambii decedaţi în 5 ianuarie, 1859, respectiv 1953.

Ingrediente:

900 g tofu moale
1 kg ananas din conservă cu sirop
325 ml lapte de soia
300 ml ulei de măsline
60 ml suc de lămâie
2 linguri vanilie
500 g zahăr
sare

Preparare:

Se pun deoparte 150-200 g de ananas, iar restul se macină în robotul de bucătărie, alături de tofu, laptele de soia, uleiul de măsline, sucul de lămâie, vanilia, zahărul şi un vârf de cuţit sare. Când din amestec se obţine o pastă omogenă, aceasta se combină cu pulpa de ananas pusă deoparte.
Mai rămâne să puneţi compoziţia în forme speciale şi să o daţi la rece. Pentru efect, deasupra se pot presăra migdale tocate. Gata îngheţata!

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei, Îngheţate.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*