Miel umplut

Miel umplut


27 februarie este data la care în 1900 este fondat Partidul Laburist britanic. 38 de ani mai târziu, în România a fost promulgată noua Constituţie prin care se introducea dictatura regală a regelui Carol al II–lea. Mai aproape de prezent, amintim că în cadrul Războiului din Golf, în 1991, George W. Bush anunţă eliberarea Kuwaitului. Dintre personalităţile născute în această zi menţionăm pe împăratul Constantin cel Mare (272-337) şi pe domnitorul Ţării Româneşti şi al Moldovei, Constantin Mavrocordat (1711-1769). Iubitorii rockului ar trebui să ştie că astăzi îşi aniversează ziua de naştere Adrian Smith, membru Iron Maiden, formaţie care există oficial din ziua Crăciunului 1975, când primii membri botează trupa inspirându-se de la numele unui instrument de tortură medieval (folosit de Inchiziţia spaniolă), precum şi din filmul “Omul cu masca de fier”. Probabil pentru că face parte încă din iarnă, mai multe ţări au ales 27 februarie Ziua Internaţională a Ursului Polar. Nu la fel de aleatoriu a fost aleasă această dată Ziua Naţională a Republicii Dominicane, stat din America Centrală, din nordul Mării Caraibilor, care şi-a câştigat independenţa de Haiti în 27 februarie 1844. Republica Dominicană a fost descoperită de Cristofor Columb şi datorită frumuseţii sale a fost numită Mica Spanie din Lumea Nouă. Pentru că amestecă adus aminte de Kuwait, astăzi avem la masă un preparat specific bucătăriei din Orientul Apropiat.

Ingrediente:

1 miel de 17 kg
1 kg carne de miel, tocată
1 kg orez
250 g seminţe de pin tocate
250 g migdale tocate
250 g făină
500 g unt
sare, piper

Preparare:

Se amestecă migdale şi seminţele de pin, se prăjesc, apoi se adaugă peste carnea tocată, prăjită. Amestecul se combină cu orez, apă şi se condimentează cu sare şi piper după gust, se acoperă şi se fierbe la foc mic, amestecând mereu până ce orezul absoarbe apa.
Mielul întreg, curăţat şi desfăcut, se freacă pe toate părţile cu sare şi piper, se umple cu compoziţi descrisă mai sus, răcită, i se coase deschizătura şi i se leagă picioarele. Se pune în oală mare cu apă clocotită şi se fierbe 5 ore la foc mediu. Când se înmoaie, se unge cu unt din abundenţă, se dă la cuptor şi se coace până se rumeneşte.
Din lichidul acumulat în tavă, apă şi puţină făină se face un sos. Acesta se fierbe, se condimentează şi se serveşte alături de mielul garnisit cu pătrunjel şi legume.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria arabă, Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*