Negrese cu ness

Negrese cu ness


20 februarie a însemnat în 1816, debutul operei „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, la “Teatro Argentina”. Un alt debut a avut loc, 122 de ani mai târziu, în 1938, la postul de radio Bucureşti: Maria Tănase. 20 februarie este, nu în ultimul rând data de naştere a lui Grigore Leşe (1954), a fotomodelului Cindy Crawford şi a lui Kurt Cobain (liderul trupei Nirvana, 1967-1994). Calendarul romano-catolic îl celebrează astăzi pe Sfântul Leon, episcop al Romei. Pentru toţi cei care poartă acest nume (şi nu numai) am pregătit un desert delicios.

Ingrediente:

Blat:
80 g făină
3 linguri cacao
300 g ciocolată tocată
5 linguri unt
125 g zahăr
1 lingură sirop de porumb
1 lingură apă
1 lingură ness
1 ou
1 lingură vanilie
50 g alune tocate
un vârf de cuţit praf de copt
sare

Umplutură:
2 linguri lichior de cafea
1 lingură esenţă de vanilie
1 linguriţă ness
300 g ciocolată tocată
50 g lapte praf
1 lingură sirop de porumb
1 lingură unt

Preparare:

Blatul
Se face un aluat din făină, praf de copt, cacao şi sare.
Se amestecă untul cu zahăr, sirop de porumb, apă şi ness, se fierbe cu capac, la foc mic, amestecând din când în când cu lingura de lemn, până ce se topeşte zahărul. Compoziţia se dă în clocot şi se toarnă peste ciocolata topită, apoi se combină cu oul şi vanilia. Se incorporează făina, după care aluatul se pune în tava căptuşită cu folie de aluminiu şi unsă din abundenţă cu unt. Blatul rezultat se coace 15 minute la foc mediu, apoi se dă la rece o jumătate de oră, se taie în 2 şi se „umple”, punând crema între cele 2 jumătăţi. În final, negresele se taie pătrate sau romburi şi se decorează cu alune tocate.

Umplutura
Se amestecă lichiorul de cafea cu vanilie şi ness, după care se combină cu o compoziţie preparată din ciocolata topită, untul, laptele praf şi siropul de porumb. Preparatul se bate cu mixerul până se omogenizează, apoi se foloseşte la umplerea blatului.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*