Pârjoale moldoveneşti

Pârjoale moldoveneşti


Ingrediente:

500 g carne tocată, de porc
500 g carne tocată, mânzat
2 morcovi
5-6 căţei de usturoi
1 ceapă albă, mare
2 ouă
500 g pâine albă, doar miezul
1 cană lapte
pătrunjel proaspăt
cimbru verde
sare, piper, după gust
pesmet
ulei pentru prăjit

Preparare:

Carnea se spală, se zvântă de apă, apoi se taie cuburi care se dau prin maşina de tocat carne, împreună cu ceapa şi usturoiul. Morcovii se dau prin răzătoarea mică, miezul de franzelă se înmoaie în lapte, apoi se scurge. Se combină într-un vas mare felurile de carne cu morcovii, usturoiul, ceapa, ouăle, pătrunjelul tocat, cimbrul mărunţit, sare şi piper, se omogenizează bine până se absorb ouăle. Din compoziţia rezultată se formează nişte cilindri care se turtesc, să nu fie prea groase părjoalele, dacă sunt prea groase – la prăjire carnea nu se face în interior. Acestea se dau prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins, câteva minute pe fiecare parte, la foc mediu-mic. Din când în când se schimbă uleiul din tigaie, să nu fie ars. După ce s-au prăjit, se aşază pe prosop de hârtie, să se absoarbă surplusul de ulei. Pârjoalele se pot servi cu garnitură de cartofi piure şi gogonele.

Parjoale moldovenesti (14 fotografii)
9 Februarie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*