Piept de pui cu suc de ananas, la cuptor

Piept de pui cu suc de ananas, la cuptor


În 11 februarie 1809 a fost inventat primul vapor cu aburi. Vinovatul? Inginerul american Robert Fulton. În acelaşi secol, dar pe meleaguri mioritice, în 1866 silit de „monstruoasa coaliţie”, abdică Alexandru Ioan Cuza. În 11 februarie 1942, în schimbul unei participări mai „active” la război, Hitler îi promitea mareşalului Ion Antonescu că Germania nu va permite Ungariei şi Bulgariei să atace România. În aceeaşi zi, 1970, Japonia devenea cel de-al patrulea stat care a lansat un satelit pe orbita Pământului. Astăzi, în memoria lui Thomas Alva Edison, SUA celebrează „Ziua inventatorilor americani”. Aceeaşi dată a devenit, din iniţiativa Papei Ioan Paul al II-lea, „Ziua internaţională a bolnavilor”.

Ingrediente:

8 bucăţi piept de pui
125 g unt
500 ml suc de ananas
1 lingură sos de soia
50 g zahăr
200 g făină
1 linguriţă praf de usturoi
1 inguriţă praf de ceapă
1 linguriţă nucşoară
1-2 linguriţe sare

Preparare:

Se face un amestec din făină, sare, puţină sare, un vârf de cuţit praf de usturoi, un vîrf de cuţit praf de ceapă şi nucşoară. Bucăţile de carne, curăţate în prealabil de piele şi grăsime se marinează 10 minute în puţin suc de ananas, dau prin acest amestec, după care se prăjesc în unt încins. Imediat ce se rumenesc se aşază pe o tavă şi se stropesc cu o compoziţie realizată din suc de ananas, sos de soia şi zahăr.
Astfel pregătit, preparatul se acoperă şi se coace la foc mediu. După 30 de minute, folia de aluminiu de deasupra se îndepărtează, iar pieptul de pui se coace în continuare încă o jumătate de oră, stropindu-l din cînd în cînd cu sucul din tavă.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*