Plăcintă cu peşte din Noua Zeelandă

Plăcintă cu peşte din Noua Zeelandă


6 februarie este ziua lui Geo Bogza, scriitor şi ziarist, membru al Academiei Române (1908-1993), a scriitorului Sorin Holban (1933), a cântăreţei Natalie Cole (născută în 1950, prima interpretă de culoare care a câştigat premiul Grammy, în 1975), a lui Bob Marley (1945-1981) şi a lui Axl Rose (1962), membru al trupei Guns n’ Roses. Nu în ultimul rând, trebuie să amintim ca Noua Zeelandă îşi celebrează astăzi Ziua Naţională, cunoscută sub denumira de “Waitangi” (adică aniversarea semnării Tratatului de la Waitangi, 1840, între colonistii britanici şi băştinaşii mauri).

Ingrediente:

2 linguri unt
1 ceapă tocată
un vârf de cuţit curry
2 linguri făină
350 g aluat pentru foietaj
500 g peşte afumat, călit
180 ml lapte
1 gălbenuş
sare, piper

Preparare:

Se încinge unt în tigaie. Se adaugă ceapa tocată şi se căleşte puţin până se înmoaie, apoi se asezonează cu curry. După nici un minut se încorporează făina, după aceea, când compoziţia s-a mai rumenit, se adaugă treptat laptele. Compoziţia se fierbe puţin la foc mic, amestecând mereu până se îngroaşă, apoi se combină cu peştele afumat şi condimente. Se lasă să se răcească, după care se întinde pe o foaie de aluat. Capetele acesteia se ung cu puţină apă.
Deasupra se aşază încă o foaie de aluat; aceasta se unge cu gălbenuşul bătut. În final, plăcinta se dă la cuptorul încins şi se coace 20 de minute la foc mediu, până ce crusta de deasupra se rumeneşte.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu ouă, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*