Plăcinte ţărăneşti cu ceapă, la cuptor

Plăcinte ţărăneşti cu ceapă, la cuptor


Ingrediente:

Aluatul:

500 g făină albă
2 linguri ulei
25 g drojdie
1 lingură sare
2 linguriţe zahăr
1 ou
220 ml apă

Umplutura:

6 cepe albe, potrivite
350 g brânză telemea
3 linguri pastă de ardei iute

Preparare:

Se formează un aluat elastic astfel: într-un vas mare se toarnă 150 ml apă rece, se adaugă sarea, 1 linguriţă zahăr, uleiul şi oul bătut, se amestecă bine. Se incorporează făina. Separat, se dizolvă drojdia în 70 ml apă călduţă, adăugând 1 linguriţă de zahăr, drojdia se toarnă peste făină. Se frământă aluatul cca 20-30 de minute, până se desprinde de pe degete, apoi se lasă să dospească, la temperatura camerei pentru 1 ½ oră.
Pentru umplutură, se iau 6 cepe albe, se curăţă de coajă şi se taie rondele. Brânza se dă prin răzătoarea mare. Ceapa tăiată se căleşte în ulei încins, apoi se omogenizează cu pasta de ardei iute, dar nu şi cu brânza.
Aluatul se porţionează în 12 bile, care se întind cu sucitorul, destul de subţire. Pe fiecare bucată de aluat se pun 2 linguri cu brânză, iar deasupra brânzei 2 linguri cu ceapă. Capetele aluatului se pliază cu degetele, adunându-le şi unindu-le în mijloc, fiecare plăcintă astfel formată se netezeşte puţin cu sucitorul.
Plăcintele aşezate într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut (gălbenuş şi albuş) şi se dau la cuptor, preîncălzit în prealabil, pentru 40 de minute sau până devin aurii. Pentru a nu se usca şi întări, după ce scoateţi tava din cuptor, acoperiţi plăcintele cu un prosop curat, din bumbac.

Placinta cu ceapa (28 fotografii)
30 Ianuarie 2009

  
Pagini: 1 2

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*