Pui cu orez şi linte

Pui cu orez şi linte


25 februarie 1817 a însemnat deschiderea oficială a muzeului Naţional Bruckenthal din Sibiu, cel mai vechi muzeu din ţară, „ctitorie” a baronului Samuel von Brukenthal. Muzeul cuprinde o galerie de artă, o bibliotecă şi 2 sub-muzee: Casa Altemberger şi Muzeul de Istorie Naturală. Dacă tot suntem în domeniul culturii trebuie să amintim că astăzi se împlinesc 168 de ani de la naşterea pictorului francez impresionist Auguste Renoir, supranumit „pictorul bucuriilor vieţii”. Tot acum, dacă ar mai fi printre noi, şi-ar aniversa ziua de naştere, chitaristul de la The Beatles George Harrison (1943-2001).
Şi ca să încheiem prezentarea zilei aşa cum facem de cele mai multe ori, vă amintim că astăzi este Ziua Naţională a Kuweitului, stat situat în Peninsula Arabică din Golful Persic, care împlineşte 48 de ani de la proclamarea independenţei.

Ingrediente:

500 g carne de pui, tăiată cuburi
1 ceapă galbenă tocată
2 linguri margarină
1 L apă
300 g orez
500 g linte din conservă
un vârf de cuţit ienibahar
un vârf de cuţit scorţişoară
sare

Preparare:

Se taie carnea cuburi mici, se pune la călit în margarină şi, atunci când începe să se rumenească, se amestecă cu ceapă.
Se căleşte totul 5 minute la foc mic, se adaugă apa şi lintea, după care compoziţia se dă în clocot şi se fierbe 5 minute. Se incorporează orezul şi condimentele.
Îndată ce carnea şi orezul se înmoaie, preparatul se ia de pe foc, se garniseşte după preferinţe şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Orez, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*