Pui la cuptor cu sos de usturoi şi garnitură de caise

Pui la cuptor cu sos de usturoi şi garnitură de caise


Prima menţionare a oraşului–cetate Suceava, capitală a statului feudal Moldova datează din 10 februarie 1388. În aceeaşi zi, secole mai târziu, în 1819, Simon Bolivar era numit comandant suprem al armatei revoluţionare şi preşedinte al Venezuelei. Ziua de 10 februarie a dat lumii nume precum: Boris Pasternak (1890-1960, poet, prozator rus, autor al celebrului roman „Doctor Jivago”, laureat al Premiului Nobel) Bertolt Brecht, (1898-1956, dramaturg german), Anton Holban (1902-1937). Tot 10 februarie a însemnat ultima zi din viaţă pentru scriitorul şi filosoful iluminist francez Montesquieu (1689-1755) şi A.S. Puşkin (1799-1837). În fine, dar nu în ultimul rând, ortodocşii îl celebrează astăzi pe cel mai bătrân sfânt mucenic Haralambie, episcop al cetăţii Magnezia din Asia Mică, ucis în chinuri, în anul 202, la vârsta de 113 ani.

Ingrediente:

1 piept de pui
3 felii carne de pui (muşchi)
3 căţei de usturoi
1 lingură suc de lămâie
100 ml concentrat supă de ceapă
250 g caise din conservă
1 lingură ulei
1 lingură mărar verde, tocat
sare

Preparare:

Se condimentează carnea şi se aşază pe o tavă alături de caise. Se zdrobeşte usturoiul şi se freacă cu sare şi piper. Se adaugă 1 lingură de ulei şi suc de lămâie. În acest amestec se incorporează concentratul de supă.
Pasta obţinută se toarnă peste caisele şi puiul din tavă. Preparatul se coace 5 ore la foc mediu, stropindu-l din când în când cun sucul din tavă. Când se rumeneşte, se aşază pe farfurii şi se serveşte imediat cu garnitură de orez şi mărar tocat deasupra.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*