Rossolye (Vinegretă cu hering şi ridichi)

Rossolye (Vinegretă cu hering şi ridichi)


24 februarie 303 este data la care Împăratul roman Galerius începe persecuţia creştinilor în Imperiul Roman de Răsărit. Revenind mai aproape în timp, dar la mile distanţă, amintim că postul de radio american Vocea Americii a emis pentru prima oară în 24 februarie 1942. Astăzi este Ziua Naţională a Estoniei, ţară care acum exact 91 de ani şi-a proclamat independenţa. Pentru români astăzi este Dragobetele (Cap de primăvară, Cupidonul meleagurilor noastre), iar calendarele creştine celebrează astăzi „Întâia şi cea de-a doua aflare a capului Sf. Ioan Botezătorul” (ortodocşii şi greco-catolicii), episcopul Modest de Trier (romano-catolicii), respectiv Matia Apostolul (luteranii şi anglicanii). Reţeta zilei vine din ţara sărbătorită: Estonia.

Ingrediente:

3 fileuri de hering
2 castraveţi muraţi
1 kg carne de vită fiertă, tăiată cuburi
5 mere
3 cartofi fierţi
2 ouă fierte, tocate
2 ridichi din conservă tăiate cuburi mici
3 linguri boabe de muştar măcinate
1 linguriţă zahăr
2 linguri apă
250 g smântână
sare, piper

Preparare:

Castraveţii se taie fâşii, heringul murat şi carnea se taie cuburi; la fel ouăle, cartofii fierţi şi merele.
Separat, se face o pastă din muştar, zahăr şi 2 linguri apă fierbinte. Se incorporează smântâna, apoi crema rezultată se toarnă peste amestecul format din ouă, ridichi, cartofi, hering, mere şi carne. Se combină totul bine şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria estonă, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*