Varză umplută cu creveţi

Varză umplută cu creveţi


13 februarie a însemnat moartea Catherinei Howard, cea de-a cincea soţie a lui Henric al VIII-lea al Angliei, este executată în 1542, pentru vina de a fi comis adulter. Seringa a fost inventată într-o zi de 13 februarie (1853), de către ortopedul Charles Gabriel Pravaz. „Dunărea albastră” a lui Johann Strauss a fost auzită pentru prima oară 14 ani mai târziu, la Viena. În acelaşi secol, la Paris, fraţii Lumière au făcut cadou lumii primul cinematograf (13 februarie 1895) şi prima proiecţie (sfârşitul lunii decembrie, acelaşi an). 75 de ani mai târziu, aceeaşi Franţa detona prima bombă nucleară-test, în Sahara, la sud-vest de Algeria.

Ingrediente:

1 varză
250 g varză tocată
300 g carne fiartă de creveţi
250 g brânză ricotta
1 ou
250 ml supă de pui
5 ceşti varză tocată
250 g morcov ras
250 g ardei gras tocat
5 linguriţe unt
250 g ciuperci felii
250 g morcovi felii
250 g ardei
1-3 linguriţe sos de soia
1 linguriţă boia
un vârf de cuţit praf de usturoi
sare

Sos:

250 ml iaurt
250 g ardei tocat
1 ceapă verde tocată
5 linguriţe sos de soia
1 linguriţă curry
piper

Preparare:

Varza se curăţă şi se opăreşte 10 minute cu sare, apoi din toată căpăţâna, se aleg câteva frunze subţiri. Restul de varză se toacă, se amestecă cu unt şi se căleşte împreună cu ciupercile, morcovii şi ardeiul. Compoziţia se condimentează cu boia, praf de usturoi şi sos de soia. După 10 minute se ia de pe foc şi se amestecă cu carnea de crevete tocată, brânza şi oul bătut.
Pe fiecare frunză de varză se pun câte 3-5 linguriţe din amestecul cu carne de crevete. Se închid după modelul sarmalelor. Restul legumelor tocate se aşază pe o tavă unsă cu puţin unt. Deasupra se aşază sarmalele tocmai obţinute, iar peste, se toarnă supa.
Preparatul se acoperă şi se coace la foc mediu. După o jumătate de oră capacul se îndepărtează, iar rulourile de varză se coc în continuare, un sfert de oră.
Sosul: se amestecă cu ardeiul şi ceapa verde, ambele ingrediente tocate foarte fin. Compoziţia se condimentează cu sos de soia, curry, sare şi piper, se lasă să se odihnească cât timp se coc sarmalele, apoi se toarnă pe farfurii alături de acestea şi de amestecul de legume.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Fructe de mare, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei, Salate.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*